zito sa orasima i jabukomPotrebno je:

150 g žita, 50 g oraha, 4 dl supe od kocke, 1 čen belog luka, 1 mala glavica crvenog luka, 1 jabuka, 1 kašičica timijana, 1 kašika balsamik sirćeta, 1 kašika malsinovog ulja, 1 kašika senfa i so po ukusu.

Priprema:

Žito sipajte u supu, potopite ceo čen belog luka i glavicu crnog isečenu na polovine, kuvajte na umerenoj temperaturi oko 30 minuta u pokrivenoj posudi. Povremeno promešajte i ukoliko je potrebno nalijte vodu. Izvadite žito, procedite i sipajte u tanjir, jabuku isecite na kriške i umešajte u žito zajedno sa krupno isečenim orasima. U manjoj posudi napravite preliv tako što ćete da pomešate balsamiko sirće, senf, maslinovo ulje i so. Prelijte preko žita, na kraju pospite timijanom i servirajte toplo ili hladno.

OSTAVI KOMENTAR