Sastojci za salatu :2 kg paprike, 2.5 kg plavi patlidžan, so
Marinada :2 glavice belog luka, sirće, maslinovo ulje, peršun.
Priprema:
Paprike oprati,obrisati,poredjati u pleh i peći na 200-220 stepeni.Patlidžan izrezati na kolutove,nasoliti i ostaviti pola sata da mu izadje gorčina. Nakon toga, pržiti ga na malo ulja na roštilj tavi…..to traje prilično dugo….jer se treba više sušiti nego pržiti.Pečene paprike „potušiti“ u posudi sa poklopcem. Nakon sat ili dva pristupiti čišćenju paprika od kožice i sjemena.
Marinadu spremiti na uobičajen način,ne treba soliti.
Kad se i patlidžan ohladio,salatu slagati u finu posudu vatrostalnu ili neku lepšu u kojoj ćete servirati i sve po redu: red patlidžana+marinada red paprika+marinada Završiti sa kolutovima patlidžana, obilno posuti peršunom.