Potrebno je:
glavica zelene salate, 100 g mladog spanaća, 4 šnite mesnate slanine, 8 mladih krompira, 4 veća šampinjona, čen belog luka, 50 g prženih badema, grančica majčine dušice, grančica ruzmarina, 3 kašike maslinovog ulja, kašika vinskog sirćeta, so i biber.
Priprema:
Mladi krompir dobro operite i sa ljuskom ga kuvajte na pari 15 minuta. Ulje pomešajte sa listićima majčine dušice, iglicama ruzmarina i belim lukom i sve izgnječite tučkom. Slaninu ispržite da postane hrskava, pa u masti koju je pustila kratko ispecite šampinjone isečene na krupne kolutove. Pečene šampinjone ređajte na upijajući papir i sačekajte da se sasvim ohlade. Obarene i ohlađene mlade krompiriće prepolovite, pomešajte sa kolutovima šampinjona, dodajte opranu i iscepkanu zelenu salatu i listiće mladog spanaća, prelijte proceđenim aromatičnim uljem koje ste pomešali sa vinskim sirćetom, posolite, promešajte i servirajte.