pasta-salata sa cerijem i rukolomLetnji dane donose visoke temperature i slabiji apetit. Predlažemo vam jednu osvežavajuću, laganu i ukusnu pasta-salatu.

Potrebno je:
300 g kratke testenine po izboru, 2 veće šake rukole, 400 g čeri paradajza, presečenog napola, 250 g zelenih punjenih maslina, 1 glavica crvenog luka, isečena na tanka rebarca
maslinovo ulje, malo belog sirćeta, so

Priprema:
Stavite testeninu da se kuva u dosta posoljene, ključale vode i kuvajte je onoliko koliko je naznačeno na pakovanju. Ocedite je, prelijte kašikom ulja i ostavite da se ohladi.
U medjuvremenu u činiji pomešajte rukolu, paradajz, masline i luk, posolite, začinite s nekoliko kašika ulja i 3 kašike sirćeta, pa umešajte testeninu. Poslužite odmah ili nakon što salata odstoji 30 minuta.
Izvor i foto: hranazadusu

OSTAVI KOMENTAR