Potrebno je:
4 male svinjske ili ćureće šnicle, (po 80 g), kašika ulja, 150 g mahuna , graška šećerca, kašika soka od limuna , ½ glavice kristalke salate
vezica rotkvica, ½ svežeg krastavca, 150 g mini paradajza, 4 kašike ulja od, pšeničnih klica, kesica začinskog bilja, so, biber
Priprema:
Šnicle po potrebi istucite, pobiberite, pokapajte sokom od limuna i ostavite da odstoje 15 minuta. Za to vreme pripremite povrće: mahune blanširajte u slanoj vodi 2-3 minuta, lako operite i ostavite da se cede, salatu iscepkajte na manje komade, a rotkvice i krastavac nasecite na kolutove. Paradajz isecite pa sve sastojke stavite na tanjir. Zagrejte kašiku ulja od pšeničnih klica, pa pržite šnicle sa svake strane 2-3 minuta, a potom ih posolite. Začinsko bilje razmutite sa tri kašike vode i ostatkom ulja. Pržene šnicle stavite na salatu, pokapajte sve pripremljenim dresingom i poslužite.