zelena-praziluk-i-kukuruz-salataPotrebno je:
1 glavica zelene salate, 2 paprike babure, 1 praziluk, 400 g kuvanog kukuruza šećerca, 1 glavica crvenog luka, so, biber, 300 ml jogurta od obranog mleka, 300 g crnog hleba

Priprema:
Oprati listove zelene salate i deo iseckati i staviti u činiju, a ostatak poređati na tanjir. Papriku, praziluk i crveni luk sitno iseckati i dodati u činiju sa zelenom salatom.
Dodati i kukuruz šećerac i potom promešati sve sastojke.
Posoliti, pobiberiti i preliti jogurtom. Salatu servirati u tanjir preko listova zelene salate i poslužiti uz krišku crnog hleba.

Kukuruz šećerac ili slatki kukuruz poseban je delikates koji može biti sastojak mnogih jela, najčešće salata uz ostalo kuvano povrće.
Koristi se svež, kuvan ili konzervisan. Potrebno ga je kuvati u neslanoj vodi desetak minuta, a gotov je kada se zrno može lako preseći pomoću viljuške.

OSTAVI KOMENTAR