fileti-soma-u-belom-vinuŠta ćete bolje od toga da vas posle napornog dana dočeka jedan ovako postan i ukusan ručkić!

Potrebno je:
6 fileta soma, oko 70 g prezli, 1-2 kašike ulja, 2 dl vode, 2 dl belog vina, so, 200 g pirinča, 2 krompira, povrće po želji

Priprema:
Krompir oprati i obariti u ljusci. Potom ga oguliti i iseći na veće kocke. Pirinač takođe obariti, ali ne sasvim. Vatrostalni sud premazati uljem. Na dno staviti pirinač i krompir i posoliti. Odozgo poređati filete soma koje ste takođe dobro posolili, a potom ih s jedne i druge strane uvaljati u prezle.

Po želji ih možete malo i pobiberiti. Nakon toga u sud sipati vodu i vino i peći na 200 stepeni oko 35 minuta. Možete dodati i drugo povrće kako bi jelo bilo šarenije.

OSTAVI KOMENTAR