saran-sa-sampinjonima-i-slaninomPotrebno je:
1 očišćen šaran od oko 2 kg, 1 glavica crnog luka, 1 rendana šargarepa, 1 veća paprika, 200 g šampinjona, 100 g mesnate slanine, 1 čaša kisele pavlake, so i biber po ukusu, 500 g do 1 kg krompira kao prilog.

Priprema:
Ribu zasecete na svakih dva centimetra, posolite, pobiberite i začinite. Slaninu isecite na kockice, kratko je propržite da otpusti masnoću i izvadite, a zatim ispržite krupno isečen luk, šargarepu, papriku i šampinjone. Začinite po ukusu, pa dodajte slaninu. Kada povrće omekša, napunite time šarana. Ribu stavite u pleh i oko njega poređajte krompir isečen na kolutove. Premažite šarana pavlakom, nalijte u pleh oko 2 dl vode ili supe, prekrijte folijom i pecite 30 do 40 minuta u zagrejanoj rerni. Zatim sklonite foliju i pecite ribu još nekoliko minuta. Servirajte dok je toplo.

OSTAVI KOMENTAR