riba-sa-pecurkama-i-limunomPotrebno je:
4 fileta ribe po izboru, svaki od po 120 g, 350 g šampinjona, glavica luka, čen belog luka, limun, veza peršuna, 3 kašike suvog belog vina, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber.

Priprema:
U većem tiganju zagrejte ulje pa u njega položite celi, očišćeni čen belog luka i seckani crni luk, dodajte 2 kašike mlake vode, posolite, pobiberite, poklopite i kuvajte nekoliko minuta dok sva voda ne ispari.

Dodajte očišćene i na kolutiće isečene šampinjone, posolite i dinstajte dok ne omekšaju.

Dodajte riblje filete, prelijte vinom, dodajte struganu limunovu koru i dinstajte pet minuta, pa ribu okrenite, prelijte limunovim sokom i kuvajte još dva-tri minuta.

Pobiberite, pospite seckanim peršunom i služite.

OSTAVI KOMENTAR