Potrebno je:
2 srednja praziluka samo beli deo, 3 srednja paradajza, 300 g šampinjona, 1 manja konzerva kukukuruza, 500 g zamrznutih plodova mora, suvi začin, so, biber, 1 veza svežeg lista peršuna, 400 g širokih rezanaca1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Prazi luk očistiti i iseći na kolutiće. Paradajz iseći na krupnije kocke.
Šampinjone iseći na krupnije komade. Kukuruz izvaditi iz konzerve i oprati u hladnoj vodi i ocediti.
Široke rezance obariti u slanoj vodi i ocediti.
U dublju šerpu staviti maslinovo ulje, dodat prazi luk, paradajz i šampinjone i malo prodinstati da puste vodu.
Dodati kukuruz, plodove mora, začiniti, dodati malo vode da ogrezne, poklopiti i dinstati na laganoj vatri dok plodovi mora ne omekšaju i sjedine sokove sa povrćem.
Dodati široke rezance promešati i ostaviti par minuta da se sjedine sokovi.
Posuti peršunom i služiti toplo kao glavno jelo.