saran-s-vocemPotrebno je
1 kg šarana isečenog na kotlete, so, ulje, 2?3 kašike brašna, biber u zrnu, veći limun, 2 lovorova lista ZA FIL 200 g crnog luka, 50 ml ulja, kašičica začinske mlevene paprike, 150 g suvih šljiva, 150 g dunja, 100 g kiselih jabuka, 50 g očišćenog korena celera, kašika seckanog peršuna, kašika sirćeta, 150 ml paradajz pirea, kašičica šećera
Priprema
Kotlete šarana posolite, uvaljajte u brašno i kratko propržite na zagrejanom ulju da porumene s obe strane. Prebacite ih u podmazan pleh i pospite biberom u zrnu. Preko ribesložite kolutove limuna i lovor. Za fil propržite seckani crni luk na zagrejanom ulju i, kad malo omekša, umešajte začinsku papriku. Sipajte oko litar vode, ubacite suve šljive, dunje i jabuke narezane na kocke i celer. Dodajte sirće, paradajz pire i šećer. Kad smesa provri, prelijte ribu i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni.

OSTAVI KOMENTAR