pohovani smudj sa prokeljomPotrebno je:
Oko 1kg, sveža riba smuđ, 4 supene kašike oštro brašno, 4 supene kašike kari prah po ukusu, so
Prilog :
oko 800gr, prokelj po ukusu, so po potrebi, ekstra devičansko maslinovo ulje

Priprema:
Smudja očistimo od krljušti i iznutrica.Operemo pod mlazom hladne vode.Oštrim nožem odvojimo glavu i rep , počev od ledjnog peraja zasecanjem odvojimo dva bočna fileta u komadu.Po potrbi izvadimo preostale koščice iz mesa ribe.Filete dobro obrišemo kuhinjskim ubrusom da se upije višak vode.Filete posolimo sa obe strane.Kari prah i brašno pomešamo i filete ribe umočimo u mešavinu samo sa strane kože.Ribu pečemo na zagrejanom teflonskom tiganju na malo maslinovog ulja počev od začinjene strane.Kada riba poprimi jaku zlatnu boju prevrnemo je i pečemo još oko 1-2min.Po vadjenju filete odložimo na papirni ubrus da upije višak masnoće.Prokelj očistimo i blanširamo u ključaloj slanoj vodi oko 5 min.Blanširan prokelj prelijemo ekstra devičanski maslinovim uljem i služimo uz ribu.

OSTAVI KOMENTAR