rizoto od morskih plodovaPotrebno je:
300 g mešanih morskih plodova, 300 g pirinča, 2 paradajza, vezica peršuna, vezica svežeg bosiljka, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, maslinovo ulje, suncokretovo ulje, biber, so, suvi biljni začin

Priprema:

Pirinač skuvajte u vodi sa kašičicom biljnog začina tako da se ne raspada. Paradajz isecite na kockice, peršun, bosiljak crni i beli luk sitno iseckajte. Ugrejte malo ulja u dubljem tiganju, ubacite luk i kratko propržite, pa dodajte morske plodove. Dinstajte nekoliko minuta povremeno mešajući. Dodajte oceđeni kuvani pirinač i paradajz, pa još malo prodinstajte, a zatim ubacite bosiljak i peršun. Posolite, pobiberite, dobro izmešajte, pa skinite s vatre. Nalijte malo maslinovog ulja, još jednom promešajte i poslužite.

OSTAVI KOMENTAR