Riba sa punjenim paradajzomPotrebno je:

500 g filea od ribe po izboru, 100 g struganog kačkavalja. 50 g suvog grožđa, 50 g pinjola, glavica luka, pomorandža, limun, 2 paradajza, nekoliko većih listova zelene salate, 200 g prezli, so, biber i malsinovo ulje.

Priprema:

Riblje filete poređajte na list kolačarskog papira na radnoj površini, prekrijte drugim listom papira, odozgo položite dasku za meso i snažno pritisnite da se fileti istanje. Od istanjenih fileta isecite 12 traka, dužine 10 cm i širine 6 cm.Ponovo ih poklopite daskom i ostavite sa strane. Seckani luk kratko propržite na malo vrelog ulja, dodajte preostale komadiće ribljih fileta i na umerenoj temperaturi pržite pet minuta, uz stalno mešanje.

Ovu smesu preručite u veću posudu za salatu, dodajte suvo grožđe, pinjole koje ste prethodno propržili u tiganju bez masnoće, strugani kačkavalj, sok od pola pomorandže i pola limuna i 100 g prezli. Promešajte i, ukoliko je masa suviše žitka, dodajte još prezli. Posolite, pobiberite i snažno promešajte.Svaki komad ribe premažite slojem ove smese, pažljivo ga urolajte i uvaljajte u preostale prezle. Na štapić za ražnjić naizmenično nabadajte pola kriške limuna i rolnicu ribljeg fileta. Ovako pripremljene ražnjiće pecite u nauljenom tiganju na umerenoj temperaturi.Paradajze prepolovite, kašičicom malo izdubite i napunite preostalim filom. Ređajte u pleh obložen kolačarskim papirom, prelijte maslinovim uljem i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Na tanjire za posluženje položite po list zelene salate i na njega ređajte po polutku punjenog paradajza, po jedan ražnjić i po pola kriške pomorandže.

OSTAVI KOMENTAR