Potrebno je:
4 očišćene štuke, 2 srednje glavice crnog luka, 2 lista lorbera, 1limun, 4 parčeta prepečenog hleba, brašno, biber, so, margarin
3-4 čaše, piva, 1 paradajz, ko hoće ljutu papričicu.
Priprema:
Svaku štuku isečite na 3 parčeta i posolite. U šerpu razmutite pivo i 2-3 kašike brašna. Dodajte limun iseckan na kolutove, luk iseckan na rebarca, biber i lorber. Ubacite ribu u šerpu i kuvajte dok ne omekša. Kada je riba dovoljno kuvana, polako je izvadite na tanjir. U pivo gde se kuvala riba dodajte sitno seckan paradajz i po želji jednu ljutu papričicu ako volite ljuto. Neka ključa još 2 minuta. Sklonite sa vatre i u to izmrvite prepečeni hlebi i istopite oko 50g margarina. Servirajte na tanjir prvo pivo sa hlebnim mrvicama, pa preko stavite ribu. Služite toplo.