Sastojci:
350g obarenog i oceđenog brokolija, jedna glavica luka ljutika, oljuštenog i iseckanog, so i crni biber, sok od jedne pomorandže, 4 x 125g fileta lososa bez kostiju, 4 šnita šunke, 280ml belog vina, kašika belog vinskog sirćeta, 2 kašičice harissa paste, 100ml pavlake, 50g neslanog maslaca ohlađenog i isečenog na kockice.
Priprema:
Odvojice 4 papira ili parčeta folije za pečenje kvadratnog oblika, 4 x 36cm. Zagrejte rernu na 200c. Podelite bareno povrće na 4 porcije i svaku porciju stavite preko jedne polovine papira ili folije za pečenje kvadratnog oblika. Začinite po želji i pospite iseckan luk ljutik. Nacedite preko fileta lososa sok od pomorandže i dobro začinite. Svaki od fileta savijte uz pomoć šunke i stavite preko brokolija, pa svaki prelijte sa po jednom kašikom belog vina. Drugom polovinom folije prekrijte ribu i uvrnite ivice. Prenesite u tepsiju za pečenje i stavite u rernu. Pecite 12 ? 14 minuta, dok brokoli ne budu sasvim kuvani. Sada napravite čili sos sa maslacem. Preostalu količinu belog vina i belo vinsko vinsko sirće izručite u tiganj i zagrejte. Držite na vatri dok polovina tečnosti ne ispari. Zatim dodajte harissa pastu i pavlaku, pa ostavite na vatri. Smanjite jačinu ringle pa umešajte maslac. Začinite biberom, sokom od pomorandže i solju. Paketiće sa lososom izvadite iz rerne i svaki stavite na jedan tanjir. Sos sa maslacem se služi kao prilog.