Tartine sa dimljenim lososom i salatom od jajaSastojci

    8 šniti dimljenog lososa
    8 kriški hleba, francuskog okruglog (boule) ili hleba od više žitarica
    1/2 kašičice sveže samlevenog crnog bibera
    1 kašičica soli
    1 kašika naseckane mirođije plus grančice za garniranje
    2 kašičice senfa sa celim zrnom
    1/3 šolje majoneza

Priprema

Skuvajte jaja, i ohladite ih do sobne temperature. Stavite jaja u multipraktik, naizmenično uključujte i isključujte 10-12 puta, da biste samo smrvili jaja, a ne napravili glatku masu od njih. Premstite jaja u činiju, dodajte majonez, senf, mirođiju (kopar), so i biber. Izmešajte viljuškom. Ispecite hleb u tosteru ili ga grilujte. Stavite jednu šnitu dimljenog lososa na hleb, preko toga salatu od jaja i pospite mirođijom. Služite na sobnoj temperature.

OSTAVI KOMENTAR