Potrebno je:
8 fileta ribe po izboru, 80 g sredine od hleba, jaje, glavica luka, 2 čena belog luka, 4 vezice zelja, 4 paradajza, riblji bujon iz kocke, kašičica sušenog šafrana, 1 dl suvog belog vina, strugani parmezan, maslinovo ulje, so i biber.
Priprema:
Riblje filete operite i osušite. Zelju uklonite peteljke, operite ga, iseckajte na trake i propržite dva-tri minuta na malo vrelog ulja u poklopljenom, teflonskom tiganju, pa ocedite i dve trećine ove količine sitno iseckajte. Dodajte sredinu od hleba, koju ste pethodno potopili u malo mleka i dobro ocedili i izgnječili, 3 kašike struganog parmezana, jaje, seckani čen belog luka so i biber i sve dobro promešajte. Riblji file položite na radnu površinu, prekrijte četvrtinom pripremljene mešavine, poklopite drugim ribljim filetom i sve uvežite kanapom. Postupak ponovite i sa ostalim filetima da dobijete četiri „sendviča“. Na vrelom ulju propržite ovako pripremljene filete sa obe strane, prelijte sa 1 dl belog vina, sačekajte da alkohol ispari, izvadite ribu iz tiganja, dodajte seckani crni i beli luk i dinstajte na umerenoj temperaturi pet minuta. Vratite ribu u tiganj, dodajte paradajz isečen na kockice, šafran i 1 dl vrelog ribljeg bujona iz kocke, posolite, pobiberite i kuvajte još 15 minuta. Dva, tri minuta pred kraj kuvanja dodajte i preostalo zelje. Služite toplo.