Mediteransko rižotoPotrebno je za 4 osobe:
750 g pirinča, 1 kg plodova mora, 1 dl maslinovog ulja, 1 velika glavica crnog luka, 5 čenova belog luka, 1 vezica peršuna, 1 paradajz l 1 paprika, 1 l vode, so, biber po ukusu.
Priprema:
U dubokoj šerpi na vrelom ulju izdinstajte sitno iseckan beli i crni luk nekoliko sekundi, pa dodajte najpre komade hobotnice i sipe (ako ste nabavili zamrznuto pakovanje, prethodno odmrznite), pa paradajz isečen na kocke i prelijte sa 1 l vrele vode. Ostavite da se kuva 5 minuta pa dodajte ostatak morskih plodova (rakove i dagnje). Kada provri, smanjite temperatutu i dodajte papriku isečenu na rezance i pirinač. Kada svi sastojci postanu meki, a tečnost gotovo ispari, dodajte isecakni peršun, služite dok je toplo.

OSTAVI KOMENTAR