Potrebno je:
8 fileta pastrmke, 200 g pirinča, 2 dl crnog vina, 2 glavice luka, 2 šargarepe, 2 paradajza, 2 grančice celera, veza peršuna, 2 dl neutralne pavlake, brašno, so, biber i ulje za prženje.
Priprema:
Pirinač skuvajte u ključaloj slanoj vodi, pazeći da se ne raskuva. Povrće iseckajte na krupnije komade, sve zajedno preručite u posudu u koju ste sipali 2 kašike ulja, dodajte vino, posolite i pobiberite. Kuvajte na umerenoj temperaturi 20 minuta, mešajući povremeno i, ako je potrebno, dodajući malo tople vode. Na kraju dodajte pavlaku, promešajte, posolite po ukusu i skinite sa ringle. Riblje filete isecite na jednake komade, uvaljajte u brašno i pržite na 2 kašike vrelog ulja. Posolite i ređajte na poslužavnik. Prelijte sosom od vina i služite sa kuvanim pirinčem i posuto seckanim peršunom.