Pastrmka na ohridski načinPriprema:

U zagrejano ulje ubacite seckani crni luk, pa kad počne da rumeni, dodajte isečenu papriku i propržite. Zatim dodajte paradajz isečen ne kocke, sitno seckani beli luk, posolite, pobiberite, sipajte belo vino i pospite seckanim peršunom.

Očistite pastrmke. Ne otvarajte ih na stomaku, već na leđima od glave prema repu. Pažljivo izvadite kičmu sa kostima, a rep ne secite. Zatim izvadite stomak-utrobu. Glava i rep ostaju na pastrmci.

Očišćene pastrmke operite i obrišite papirnim ubrusom, te pržite na zagrejanom ulju da porumene s obe strane prelivajući ih uljem u kojem se prže. Pripremljeno povrće rasporedite u utrobu ribe, prelijte limunovim sokom i pokrijte drugom polovinom. Pre služenja ukrasite kriškama limuna.

Potrebno je:

2 pastrmke
2 glavice crnog luka
2 paprike
2 paradajza
150 ml ulja
150 ml belog vina
3-4 čena belog luka
so
crni biber
2 limuna

OSTAVI KOMENTAR