Sastojci
1 kg hobotnice
3 čena belog luka
mladi luk ili praziluk
lovorov list
šaka seckanog peršuna
1 limun
ekstra devičansko maslinovo ulje
biber
so
Priprema
U ključalu vodu staviti očišćenu hobotnicu, beli luk, lovorov list, nekoliko zrna bibera i so.
Kuvati hobotnicu od 30 ? 60 minuta na umerenoj temperaturi. Paziti da se ne prekuva. Kad je gotovo, procediti i odstraniti lovorov list, luk i biber, a hobotnicu očistiti od spoljašnje opne dok ne ostane rozikasto belo meso. Meso hobotnice iseckajte na kockice
Pomešati meso hobotnice sa sitno seckanim peršunom. Dodati iseckani mladi luk ili praziluk. Sok od limuna, so i biber se dodaju po želji. I na kraju začiniti sve sa velikom kašikom maslinovog ulja. Dobro sve promešati i salata je gotova. Salata treba da odstoji malo u frižideru da se rashladi i da se sve arome sjedine.