Pita od lososa i spanacaPotrebno je:
200g fileta lososa isečenog na veće kocke, 300g spanaća, 2 čena belog luka, iseckana, 2gl crnog luka, tanko seckanog, 1 kašika maslinovog ulja
so i biber, puter, 250g krem sira, 250ml pavlake za kuvanje, 100g izmrvljene fete, 2 kašike brašna, 2 jajeta, 2 kašike rendanog kačkavalja

Priprema:
Priprema fila od lososa i spanaća: Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Pržite crni luk dok ne dobije lepu svetlo braon boju, zatim dodajte ribu i beli luk i pržite još 5 minuta, trudeći se da losos zadrži oblik kockica. Kada losos počne da menja boju, dodajte spanać i pržite još 5 minuta; posolite i pobiberite, pa sklonite sa vatre.
Priprema smese od jaja i pavlake: Umutite sve preostale sastojke – krem sir, pavlaku, fetu, brašno, jaja, so i biber. Budite oprezni kad solite, imajte na umu da je feta sir slan. Veoma je važno da dobro umutite sastojke, da se u masi ne stvaraju grudvice od brašna pre nego što sve stavite da se peče.

Kada ste ohladili lososa na sobnu temperaturu, zagrejte rernu na 180C. Manji vatrostalni kalup premažite puterom ili maslinovim uljem. Prvo sipajte lososa sa spanaćem, pa ravnomerno prelijte smesom od jaja i pavlake. Ubacite kalup u rernu i pecite 25-30 minuta. Znaćete da je pita pečena kada joj površina bude blago reš. Kada protresete kalup, pita treba da se pomera kao gel (ne kao tečnost).Kada pitu izvadite iz rerne, ostavite je da se hladi najmanje pola sata pre sečenja, da se ne bi raspala.

OSTAVI KOMENTAR