masnice-sa-oslicemPotrebno je:
3 srednja fileta oslića, 3 čena belog luka, 200 ml pavlake za kuvanje, 3 pune šake spanaća, 20 g suvog rendanog parmezana, 200 g testenine u obliku mašnica, biber, so, brašno, suvi bosiljak, ulje

Priprema:
Ribu kratko prokuvajte u vodi, a zatim je izvadite i izgnječite ili iseckajte na sitno, posolite, pobiberite i pospite sa malo suvog bosiljka i brašna. U dubokom tiganju na ulju kratko propržite beli luk, pa dodajte ribu i kratko prodinstajte. Dodajte spanać, koji je prethodno opran i iseckan na trakice, i još malo dinstajte. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje, parmezan i so po ukusu i kuvajte na blagoj vatri još 5-10 minuta. Na kraju ubacite mašnice koje su prethodno skuvane i oceđene i sve promešajte.

OSTAVI KOMENTAR