Potrebno je:
100 gr lignji, 100 gr male hobotnice, 200 gr račića, 200 gr škampi, 200 gr dagnji, 200 gr kapica, 10 jaja, 2 kesice želatina, 50 gr seckanog peršuna, 1/2 dl maslinovog ulja, 1 kašika sirćeta, so
Priprema:
Pažljivo operite i očistite ljuskare i mekušce (u suštini možete sve to kupiti već očišćeno).Školjke kuvajte u čaši vode dok se ne otvore, pa izvadite meso i isecite na kockice.Lignje, hobotnice, rakove i škampe kuvajte 10 minuta u klučaloj slanoj vodi. Procedite i isecite na kockice.Sve stavite u činiju, začinite uljem, sirćetom, peršunom, posolite i dobro izmešajte.Na svakom jajetu napravite oštrim predmetom rupicu širine 1 cm i kroz nju istresite sadržaj (žumance i belance mozete iskoristiti za pripremu nekog drugog jela).Ljuske jaja napunite smesom, tako da ostane 2 cm praznine do vrha.Pripremite želatin prema uputstvu na kesici, pa njime dopunite ljuske jaja. Napunjena jaja ostavite na nekoliko sati u frižider, da se sadržina stegne. Na kraju ih izvadite, skinite ljuske kao što to radite kad ljuštite jaja, i posležite „jaja“ na tanjir za posluživanje. Ukrasite na rezance sečenom zelenom salatom.