riblji fileU ovim zimskim danima pravi izbor je ručak od ribljih fileta sa pečurkama i limunom. Kad izdinstate luk i šampinjone, dodajte riblje filete, prelijte vinom i dodajte limunovu koru.

Potrebno je za 4 osobe:
4 fileta ribe po izboru od 120 g, 350 g šampinjona, glavica luka, čen belog luka, limun, veza peršuna, 3 kašike suvog belog vina, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber.

Priprema:
U većem tiganju, zagrejte ulje pa u njega položite celi, očišćen čen belog luka i iseckani crni luk, dodajte dve kašike mlake vode, posolite, pobiberite, poklopite i kuvajte nekoliko minuta dok sva voda ne ispari.
Dodajte očišćene i na kolutiće isečene šampinjone, posolite i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte riblje filete, prelijte vinom, dodajte struganu limunovu koru i dinstajte pet minuta, pa ribu okrenite, prelijte limunovim sokom i kuvajte još dva, tri minuta. Pobiberite, pospite iseckanim peršunom i služite.

OSTAVI KOMENTAR