pastrmka-sa-rizotomPotrebno je:
1 glavica luka, 350 g pirinča za rižoto, 300 ml belog vina, 600 ml ribljeg bujona, so, biber, 500 g fileta losos pastrmke, 2 kašike soka od limuna, 2 kašike brašna, 3 kašike lista žalfije, 5 kašika ulja, 1 šargarepa, šaka graška

Priprema:
Iseckati luk i prodinstati ga na malo ulja. Dodati pirinač i naseckanu šargarepu i grašak pa nastaviti sa dinstanjem. Nalivati vino i bujon, malo po malo, uz mešanje, kuvati dok ne ispari, pa onda opet doliti tečnost i kuvati kako je opisano. Kuvati dok se pirinač ne skuva i ne iskoristi sva tecnost (oko 30 minuta). Posoliti i pobiberiti.
Iseći ribu na komade, preliti je limunom, posoliti i pobiberiti. Posuti je brašnom. Propržiti žalfiju na ulju, dodati ribu i pržiti je sa strane gde je koža, oko 3 minuta. Okrenuti
ribu i pržiti još 2 minuta.
Sipati rižoto u podgrejane tanjire i posuti biberom. Servirati preko losos pastrmku i ukrasiti listovima žalfije (ili nekom drugom začinskom biljkom).
Riblji bujon možete da kupite, a možete i sami da napravite od delova koji staneu kada isfiletirate pastrmku.

OSTAVI KOMENTAR