Riblji file sa povrćemHranljive vrednosti:
421 kalorija, ugljeni hidrati 6,2 g, lipidi 27,6 g i proteini 34,8 g.

Potrebno je za 4 osobe:
3 veća riblja filea, po jedna crvena, žuta i zelena paprika, ljuta papričica, glavica luka, veća tikvica, manji plavi patlidžan, veći paradajz, koren celera, čen belog luka, nekoliko grančica majčine dušice, 40 g oljuštenih prženih badema, 30 g maslinovog ulja, so i biber.

Priprema:
Povrće operite, očistite, iseckajte na kockice, odnosno kolutiće. Jednu po jednu vrstu povrća odvojeno pržite u teflonskom tiganju na vrlo malo vrelog ulja, zajedno sa seckanim belim lukom i majčinom dušicom. Prženo povrće dobro ocedite i odložite na nekoliko minuta na upijajući papir, pa preručite u vatrostalnu činiju, posolite, pobiberite, promešajte, poklopite i ostavite da 20 minuta stoji u zagrejanoj, ali ugašenoj rerni na 180 stepeni. Za to vreme riblje filete ispecite na vrelom roštiljskom tiganju, poređajte ih na poslužavnik, okolo rasporedite povrće i odmah služite.

OSTAVI KOMENTAR