Losos-sa-boranijom-paradajzom-i-incunimaPotrebno je:
1 kg file svežeg lososa, 250g zelene boranije (French beans ili green beans), 300g paradajza, čeri ili nešto krupnijeg, 10-12 komada inćuna, šaka crnih ili zelenih maslina, šaka svežeg bosiljka, 1-2 limuna, 1/4 šolje maslinovog ulja. so i biber, majonez od maslinovog ulja

Priprema:
Boraniju blanširajte u kipućoj vodi oko 5 minuta. Zagrejte rernu na 260C. Dok se ona greje operite lososa, osušite ga papirnatim ubrusom, i skinite mu kožu (ukoliko je nisu skinuli u ribarnici). Posolite i pobiberite ribu i iscedite na nju ceo limun, sa obe strane. Stavite ribu u sud za pečenje.

Oko nje najpre stavite red paradajza, pa masline, inćune, i iseckani bosiljak. Prelijte to sve maslinovim uljem tj. uljem u kome su se nalazili inćuni. Nema potrebe da solite povrće zato što su inćuni veoma slani. Pecite sve oko 10-12 minuta na postojećoj temperaturi. Služite ribu uz majonez.

OSTAVI KOMENTAR