zubatac-u-sosu-od-limunaPotrebno je:

300 g brokolija, 300 g mladog krompira (ili starog), 4 fileta ribe zubatac (ili neke druge), 2 kašike putera za prženje, 400 ml ribljeg bujona, 4 žumanca, 1 kašičica naseckanog estragona, 2 kašike vermuta, rendana kora i sok od 1 neprskanog limuna, 1 kašika maslinovog ulja, so, biber, šećer

Priprema:

Brokoli očistite i isecite na manje komade, potom ga blanširajte 5 minuta u kipućoj slanoj vodi, isperite ga hladnom vodom i ocedite. Krompir skuvajte.Filete zubaca posolite i pobiberite, pržite na vrućem maslacu sa svake strane po 3 minuta, izvadite i stavite na toplo.Na srednje jakoj vatri umutite bujon, žumanca, estragon, vermut i limunovu koru i sok dok ne nastane gusti sos. Onda šerpu sklonite s vatre i žicom umutite ulje. Sos po ukusu začinite solju, biberom i šećerom. Pre posluživanja još jednom izmutite.

OSTAVI KOMENTAR