punjena-ribaPotrebno je:
4 skuše, 2 kašičice senfa, 3-5 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 1 limun, 1 kašičica peršuna, malo ruzmarina, začin, so, biber, 2 dl belog vina.

Priprema:
Skuše očistiti, oprati pa poredjati u pleh ili veću vatrostalnu činiju.
Posoliti, pobiberiti i staviti začin. U činijici umešati senf, peršun, ruzmarin, maslinovo ulje, isitnjen beli luk, začin, biber i sok od 1/2 limuna.
Puniti skuše ovom smesom. Možete zatvoriti čačkalicama. Pomešati belo vino i drugu polovinu limuna i preliti skuše. Preko staviti foliju.
Rernu zagrejati na 200* C. Skuše peći 15-tak minuta, dok ne omeksaju.
Skinuti foliju pa peći još 15-20 minuta, dok ne porumene. Povremeno prelitivati sokom u kome se peku.

OSTAVI KOMENTAR