pljeskavice-od-tunjevinePotrebno je:
400 g krompira, 1 velika konzerva tunjevine u komadićima, 1 kašičica soli, 1 kašičica aleve paprike, malo bibera, biozačin
1 crni luk srednje veličine, 1 jaje, rukola, prezle, susam, brašno

Priprema:
Krompir skuvajte i ispasirajte ga kao za pire. Dodajte mu tunjevinu, začine, sitno iseckan luk, sitno naseckanu rukolu i jaje, pa sve dobro sjedinite. Pošto je ova smesa malo mekša, dodajte otprilike 3-4 kašike prezle.
Kad se svi sastojci dobro povežu, rukama oblikujte pljeskavice, odmah ih uvaljajte u brašno i pohujte ih na uobičajen način na ulju. Pljeskavice će imati mnogo lepši ukus ako u prezle za paniranje dodate malo susama, a umesto rukole možete koristiti i peršun.

OSTAVI KOMENTAR