Potrebno je:
500 g ošišćenih škampa, 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja, 1 kašika propasiranog belog luka, 1 kašika narendanog đumbira, 1 pomorandža, sok i naribana korica, 1 kašika soja sosa
1 kašika pirinčanog sirćeta, 1 kašika meda, 1 kašika ljutog sosa, po ukusu vegete natur, bibera, dosta sitno seckanog korijandera/peršuna.
Priprema:
Očistiti škampe ali im ostaviti repić, propržiti ih na svaku stranu po 2-3 minuta ili manje, pa ih ostaviti na stranu.
Dodati propasirani beli luk i naribani sveži đumbir i propržiti vrlo kratko oko minut, dok ne zamiriše.
Dodati sok od pomorandže, naribanu koricu, sirće, med, ljuti sos, soja sos, dobro sa varjačom izgrebati dno da bi ste rastvorili onaj sok koje su skampi pustile, ukuvati do željene gustine.
Skloniti sa vatre pa umešati ispržene škampe, dodadati dosta sitno seckanog korijandera/peršuna, promešati i poslužti.