Pizza s fetom spanaćem i paradajzomPotrebno je:
feta sir: 400 g
brašno: 300 g
spanać: 150 g
paradajz: 4 kom.
paradajz pire: 200 g
masline: 100 g
maslinovo ulje: 3 kašike
beli luk: 1 čen
crni luk: 1 glavica
so
biber.
Priprema:
Sipajte brašno u činiju i napravite udubljenje u sredini. Izdrobite kvasac i pomešajte ga sa 125 ml mlake vode. Sipajte kvasac u udubljenje, pokrijte činiju krpom i ostavite oko 15 minuta na toplom. Dodajte ? kašičice soli i ulja i umesite.
Testo podelite na 4 porcije, svaki deo razvijte u podlogu za picu i stavite u plehove. Pokrijte i ostavite na toplom da naraste (oko 20 minuta).
Iseckajte beli i crni luk. Očistite spanać. Paradajz isecite na krugove. Zagrejte rernu na 200oC. Podlogu za picu premažite paradajz pireom, poređajte kolutove paradajza, spanać, luk, beli luk, feta sir i masline. Ispecite u rerni.

OSTAVI KOMENTAR