POTREBNO JE
Za testo: 500 g brašna, kesica suvog kvasca, 2 kašike ulja, 3 dl mlake vode, kašičica soli, kašičica šećera
Za fil: 250 g mlevenog mesa, 100 g ?Dijamantovog? ?pica kečapa?, manja glavica crnog luka, crvena paprika, malo čilija, origano, maslinovo ulje
PRIPREMA
Zamesite glatko testo od brašno, kvasca, soli, ulja i šećera. Ostavite ga da stoji sat vremena, pa kada mu se zapremina udvostruči, premesite ga i podelite na dva dela.
Na maslinovom ulju propržite luk, dodajte meso i papriku isečenu na tanje štapiće. Podlijte vodom i dinstajte dok sva tečnost ne ispari. Sklonite sa šporeta i ostavite da se hladi.Testo rastanjite oklagijom, premažite ?Dijamantovim? ?pica kečapom?, nafilujte nadevom od melevenog mesa, pospite kačkavaljem i origanom, pa dobro preklopite krajeve testa kako vam fil ne bi iscurio. Kalcone pecite 20 minuta na 200 stepeni.