Potrebno je:
Za testo:
800 g brašna tip 500, 10 g svežeg kvasca, 0,5 l vode, 2 kašike soli, 2 kašike maslinovog ulja, kašika šećera
Za fil:
6 kašika pica kečapa, 300 g trapista, 60 g kulena, prstohvat origana
Priprema:
Izmrvite kvasac u toploj vodi, pa ga umešajte u prosejano brašno. Zamesite testo, pa dodajte maslinovo ulje, so i šećer. Mesite energično još desetak minuta, sve dok testo ne počne da se odvaja od posude, pa ga ostavite da odstoji tri-četiri sata, da naraste.
Testo rastanjite u plehu do željene debljine, premažite ga Dijamantovim „pica kečapom“, pospite origanom i izrendanim trapistom, a po siru rasporedite kulen isečen na tanke kružiće. Stavite picu u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta na 200 stepeni.