Punjene lepinjiceSastojci:

? kg brašna pomešanog sa 1 praškom za pecivo,
? l jogurta
1 čaša kisele pavlake
1 kašičica soli
Za nadev 200 gr svežeg sira, 3 jaja, kisela pavlaka, soli i malo rendanog kačkavalja
Ulje za prženje

Priprema:

Zamesiti glatko testo od navedenih sastojaka. Ako je potrebno dodati mlake vode. Podeliti testo na 12 loptica, svaku lopticu namazati sa malo ulja i ostaviti pola sata da se odmaraPripremiti nadev i svaku lopticu razviti u krug i zaseći na 8 delova 2/3 testa prema sredini. U sredinu staviti nadev, preklapati deo po deo i usput pritiskati svaki deo.
Lepinjice peći na vrelom ulju, ocediti ih na papirnatim ubrusima i služitiNapomena Možete lepinjice puniti različitim nadevima, u zavisnosti od vašeg ukusa i ukusa vaših ukućana

OSTAVI KOMENTAR