Vocna posna pitaVeoma ukusna pita sa korama i voćem po izboru. Preko zime možete praviti od dunja, preko leta od bresaka, od jabuka preko cele godine.

 
Sastojci:

1/2kg kora, 2 pudinga od vanile, 3-4 kašike šećera, 1/2 kg voća po izboru(višnje,breskve,dunje…), 1/2l soka od jabuka, 1/2l vode, pek papir

 
Priprema:

Skuvati dva pudinga od vanile sa sokom od jabuka, vodom i šećerom.(ako koristite kompot od nekog svetlog voća, onda sok iz kompota može da se upotrebi umesto soka od jabuka.)
U pleh obložen pek papirom redjati naizmenično2-3 kore,pa premazati pudingom i posuti voće. Tako redom dok ne utrišite sve kore i fil. Poslednju koru premazati tanko pudingom, da bi bila zlatno žuta.Peći na 200C 20-30min dok ne porumeni. Kad je gotovo, pustiti da se skoro potpuno ohladi i seći.Servirati posuto prah šećerom.

OSTAVI KOMENTAR