MerengoPOTREBNO JE

200 g brašna, kesica praška za pecivo, 100 g šećera u prahu, 100 g maslaca, 3 jajeta, 750 g šljiva, 50 g oraha, 170 g šećera, 2 kašike brašna, 250 g krem sira, so

PRIPREMA

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, polovinu šećera u prahu i maslac, dodajte prstohvat soli i jedno jaje. Dobro umesite, prekrijte i stavite testo u frižider na pola sata. Oklagijom razvijte koru i položite je u podmazan pleh. Krem sir pomešajte s preostalim šećerom u prahu, dodajte jaje i dve-tri kašike brašna, smesu sipajte preko kore i poređajte polutke šljiva. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Od belanaca i šećera umutite čvrst sneg, sipajte ga preko šljiva i vratite u rernu na još 20 minuta. Isečen merengo prelijte slatkim od trešanja.

OSTAVI KOMENTAR