krempitaKore:
2 jaja, 8 žumanaca, 8 kašika šećera, 6 kašika brašna, jedna kesica praška za pecivo

Fil I :
16 kašika šećera, 8 belanaca

Fil II :
4 pudinga od vanile u kesici, 1 litar vode, 200 grama šećera

Kore za krempitu :
umutiti jedno jaje,4 žumanca,4 kašike šećera,3 kašike brašna i pola kesice praška za pecivo.Dobijenu masu izručiti u prethodno podmazani pleh margarinom i pobrašnjen..
Peći na oko 200 stepeni celzijusa.Isti postupak ponoviti još jednom da bi se dobile dve kore.
Prvu koru staviti na dasku da se ohladi a druga kora da ostane u plehu.

 

Fil I :
16 kašika šećera ušpinovati kao za slatko.
Umutiti 8 belanaca u čvrst šneg, ušpinovani šećer potom u laganom mlazu sipati u umućena belanca sve vreme muteći mikserom.
Fil II :
Od jednog litra vode da bi se razmutio puding iz kesice.Preostalu vodu staviti na vatru i dodati 200 grama šećera.Kada voda proključa.sipati razmućen puding i skuvati.
Oba fila (fil I i fil II) odmah dok su još topla sjediniti u kompletnu masu (bez grudvica).
Dobijeni fil premazati preko kore na tepsiji i poklopiti prvom korom.Posuti kolač šećerom u prahu i poklopiti prvom korom.posuti šećerom u prahu pomešanim sa kesicom vanilin šećera.

OSTAVI KOMENTAR