Malina rolatPotrebno je:
Za koru: 125 g šećera, 4 jaja, 125 g brašna i kesica vanilin šećera.
Za krem: 400 g svežih ili smrznutih malina, 5 listova želatina, 150 g slatke pavlake, 150 g grčkog jogurta, 75 g šećera u prahu, 2 kašike sirupa od ribizli, 200 g šlaga i kašika šećera u prahu.

Priprema:
Umutite jaja i dve kašike tople vode, dodajte šećer, vanilu i postepeno umešajte brašno. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni 15 minuta. Pečenu koru stavite na kuhinjsku krpu posutu šećerom, urolajte i ohladite. Želatin otopite u hladnoj vodi. Maline očistite ili odmrznite, oko 150 g ispasirajte i zagrejte sa slatkom pavlakom, jogurtom, šećerom u prahu i sirupom. Oceđen želatin zagrejte, umešajte dve kašike smese od malina, dodajte ostatak krema, šlag od slatke pavlake i mutite dok ne počne da se zgušnjava. Koru odmotajte, nafilujte kremom, rasporedite ostatak malina, ponovo urolajte, stavite na tacnu, ohladite i pospite šećerom u prahu.

OSTAVI KOMENTAR