Pita od jabukaPotrebno je:
30 dg glatkog brašna, 10 dg oštrog brašna, 20 dg margarina, 10 dg šećera, 1 prašak za pecivo, naribana kora jednog limuna,
1 jaje.
za nadev: 1 kg oguljenih i očišćenih jabuka, 1 kašika cimeta, 1 kašika prezle, 1 kašika cimeta, 1 kašikica ruma, 20 dag šećera.

Priprema:
Od navedenih sastojaka umesite glatko testo, podelite ga na dva dela pa ostavite da odstoji u hladnjaku barem pola sata. Zatim za pripremu nadeva operite i naribajte jabuke, dodajte cimet, malo prezle, ruma i šećer.Razvaljajte prvi deo testa i stavite ga u namašćen ili pouljen pleh posut s malo brašna te stavite nadev na njega. Zatim stavite drugi deo testa na nadev. Malo izbodite testo viljuškom. Stavite pitu u zagrejanu pećnicu da se peče na 180°C te pecite cca. 40-45 minuta.Narežite i pospite šećerom u prahu. Podelite ovaj super recept za pitu od jabuka sa svojim prijateljima!

OSTAVI KOMENTAR