brza karirana pita za jutarnji uzitakPotrebno je:
za testo: 0,4 kg brašna, 1kašičica soli,0,8 dl ulja, 2 dl mleka,30 gr.kvasca, 1 kašičica šećera     
za nadev: 200 gr.parizera, 50 gr.dimljene slanine, 2 kom sveže paprike, origana po želji

Priprema:
Zagrejati mleko sa šećerom i u mlako dodati malo izmrvljen kvasac, pa ostaviti da nadodje.
U prosejano brašno izmesati so, dodati mlako mleko sa nadošlim kvascem i ulje, pa zamesiti meko testo. Ostaviti testo da malo naraste.Oprati paprike i iseći na štapiće, parizer izrendati na krupnu stranu rendeta, slaninu iseći na tanke štapiće.

Od naraslog testa odvojiti malo za trake, a ostatak blago premesiti i rastanjiti na 3-4 mm debljine, u obliku pleha u kojeim se peče (35×35 cm).Prebaciti testo u pleh i prstima ga priljubiti uz zidove pleha, malo izdižući ivice testa.Po testu ravnomerno rasporediti parizer, paprike i slaninu, pa posuti origanom.Od ostavljenog testa, koje treba rastanjiti oklagijom, iseći trake širine oko 1-1,5 cm i postaviti ih dijagonalno u oba pravca, na razmaku od 2-2,5 cm i još malo posuti origanom.
Ostaviti pitu da narasta u plehu samo dok se greje rerna. Peći oko 15 minuta na 170`C.
Napomena:
Idealna za doručak ili večeru… mogu se dodati razne namirnice, koje se zateknu u frižideru… moja kombinacija je ovog puta bila sa parizerom i svežom paprikom, uz neizbežnu dimljenu slaninu… i još neizbežnije igranje testom…

OSTAVI KOMENTAR