pekarske kiflicePotrebno je:

1 kg mekog brašna, 25 g svežeg kvasca, 2 kašičice soli, 0,5 l mleka, 1 jaje, 2 dl kiselog mleka, 300 g margarina, 3 kašike šećera

Za premazivanje:

1 jaje, semenke

Priprema:

Razmutite kvasac u pola šolje toplog mleka, dodajte kašičicu brašna i šećera. Od brašna, nadošlog kvasca, jajeta, omekšalog margarina, mleka, šećera i kiselog mleka zamesite srednje meko testo. Dodajte još malo brašna i ostavite testo pola sata. Testo podelite na 36 loptica, pa svaku razvijte u obliku elipse i zavijte kiflicu. Ređajte kiflice u pleh, premažite jajetom i pospite semenkama. Neka odmaraju još 10?15 minuta, pa pecite na 200 stepeni da kiflice lepo porumene.

OSTAVI KOMENTAR