pita-od-mesaPotrebno je za 6 osoba:
500 g pilećeg filea, po 250 g svinjetine i junetine bez kostiju, 8 krompira, 150 g šampinjona, 3 glavice luka, 2 dl mleka, 60 g putera, 150 g kačkavalja, 2 dl suvog belog vina, 8 struka mladog luka, pola veze peršuna, kašika paradajz-pirea, prstohvat muskatnog oraščića, so i biber.

Priprema:
Krompir oljuštite i kuvajte 20 minuta u ključaloj slanoj vodi. Za to vreme u mašini za mlevenje mesa sameljite jednu po jednu vrstu mesa i ostavite sa strane. Na 20 g vrelog putera 5 minuta zajedno pržite seckani luk i šampinjone, pa prvo dodajte mlevenu junetinu, posle tri minuta mlevenu svinjetinu i posle još tri minuta mleveno belo meso. Sve zajedno pržite još pet minuta, pomerajući šerpu na ringli. Dodajte belo vino i paradajz-pire, posolite, pobiberite, smanjite temperaturu i dinstajte još 15 minuta.Kuvani krompir ocedite, ispasirajte, dodajte toplo mleko i ostatak putera, posolite, pobiberite, dodajte prstohvat muskatnog oraščića, po pola količine seckanog peršuna i seckanog mladog luka i sve energično promešajte. Dinstanu mešavinu mesa preručite u vatrostalnu posudu, prekrijte pripremljenim krompir-pireom, odozgo nastružite kačkavalj, pospite ostatkom seckanog peršuna i mladog luka i pecite 10 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Služite toplo.
Izvor:Novosti

OSTAVI KOMENTAR