Potrebno je:
Kora: 250 grama brašna, 100 grama šećera, 1 jaje i 1 žumance, 50 g margarina, 1 velika kašika meda, 1 kašičica sode bikarbone
Prvi fil: 1 litar mleka, 70 grama gustina, 3 žumanca, 250 grama margarina, 250 grama šećera u prahu
Drugi fil: 1/2 litra slatke pavlake ili 4 šlaga
Priprema:
Zamesiti sastojke za koru, podeliti na dva dela, rastanjiti koru oklagijom, peći 10 minuta na 230 stepeni na poleđini tepsije prethodno namazane uljem i posute brašnom i ispeći dve kore.
Fil: umutiti žumanca sa gustinom, dodati 3-4 kašike hladnog mleka i izmešati tako da nema grudvica. Ostatak mleka prokuvati i ukuvati smesu. Ostaviti da se skroz ohladi.Margarin penasto izmiksati sa šećerom i sjediniti sa ohlađenom masom. Slatku pavlaku čvrsto umutiti.
Način filovanja: kora, žuti fil, slatka pavlaka, kora. Odgore posuti šećerom u prahu.
Originalno objavljeno na stranici www.lepotaizdravlje.rs/zdravlje/prevencija-i-lecenje/duh_i_telo/njam-njam-kad-krempita-postane-brend © Lepota i zdravlje
Originalno objavljeno na stranici www.lepotaizdravlje.rs/zdravlje/prevencija-i-lecenje/duh_i_telo/njam-njam-kad-krempita-postane-brend © Lepota i zdravlje