univerzalne kifliceNačin pripreme

U vodu i mleko staviti so, šećer, kvasac i brašno, tek toliko da bude malo gušće nego za palačinke. Kad se udvostruči masa, dodati umućene ostale sastojke i brašnom zamesiti testo. Podeliti na dve lopte, a svaku na 6 jufkica.

Jufkice razviti na veličinu tanjira pa premazati margarinom i ređati jednu na drugu (od prvih šest, pa ponoviti postupak od drugih šest). Razviti veliku koru i seći ili trougliće pa filovati kao kiflice, ili dugačke trake, pa obmotati oko viršlica. Premazati jajetom, ako su slane posuti susamom i peći na 200 stepeni. Od jedne mere izađu dva pleha od električnog šporeta.

Sastojci

 1 čaša jogurta
 1 čaša kisele pavlake
 1 čaša mlakog mleka
 1 čaša mlake obične vode
 1/2 kocke kvasca
 1/2 čaše ulja
 2+1 jaje
 1 ravna kašičica soli
 2 kašike šećera
 brašno
 250 grama margarina
 za nadev po želji: viršle, pica fil, džem ili krem

OSTAVI KOMENTAR