Način pripreme
U vodu i mleko staviti so, šećer, kvasac i brašno, tek toliko da bude malo gušće nego za palačinke. Kad se udvostruči masa, dodati umućene ostale sastojke i brašnom zamesiti testo. Podeliti na dve lopte, a svaku na 6 jufkica.
Jufkice razviti na veličinu tanjira pa premazati margarinom i ređati jednu na drugu (od prvih šest, pa ponoviti postupak od drugih šest). Razviti veliku koru i seći ili trougliće pa filovati kao kiflice, ili dugačke trake, pa obmotati oko viršlica. Premazati jajetom, ako su slane posuti susamom i peći na 200 stepeni. Od jedne mere izađu dva pleha od električnog šporeta.
Sastojci
1 čaša jogurta
1 čaša kisele pavlake
1 čaša mlakog mleka
1 čaša mlake obične vode
1/2 kocke kvasca
1/2 čaše ulja
2+1 jaje
1 ravna kašičica soli
2 kašike šećera
brašno
250 grama margarina
za nadev po želji: viršle, pica fil, džem ili krem