Potrebno je:
350 g integralnih pena (ili druge kratke integralne testenine), 400 g očišćene bundeve, 120 g oraha, 2 sitna crvena luka
pola čena belog luka, 1 dl supe od povrća (kocka), 80 g mladog sira, maslinovo ulje, so i biber
Priprema:
Bundevu isecite na sitne kockice. Oljuštite i isitno iseckajte oba crvena luka zajedno sa belim lukom i krupno iseckajte orahe. Zagrejte 5 kašika ulja u dubljem tiganju, dodajte seckani crveni i belli luk i orahe i propržite ih na tihoj vatri.Dodajte bundevu i supu i nastavite s kuvanjem u poklopljenom tiganju još oko 15 minuta.U međuvremenu, stavite pastu da se kuva u dosta posoljene, ključale vode, a sir isecite na tanke kriške.
Kuvajte pastu 1 minut kraće nego što je naznačeno na pakovanju, ubacite je u tiganj s bundevom, zalijte mlazom ulja, dodajte sir i varjačom mešajte da se sir raspadne i malo istopi. Ako volite jače ukuse, dodajte i malo rukole ili seckanog radiča. Poslužite pastu dok je veoma vruća, posutu s dosta sveže mlevenog bibera.