krompir čorba

Krompir čorba

Ništa tako ne ugreje kao tanjir tople, hrskave i ukusne čorbe. Uz krišku dobrog hleba to može da bude sasvim lep obrok. Potrebno...
kisela čorba

Kisela čorba

Potrebno je: 0,5 kg junetine od rozbratne, 2,5 l vode, veza zeleni, manji koren celera, manja veza lišća peršuna i celera, 200 ml kisele...
PASTRMKA LEŠO

Pastrmka lešo

Potrebno je:1 veća pastrmka, kašičica ulja, pola kašičice začinske smese za ribu, aluminijumska folijaPriprema:Prilikom kupovine pastrmke uvek obratite pažnju na oči ? ukoliko nisu...
riba na svečanoj trpezi

Riba na svečanoj trpezi

U danima posta na jelovniku mnogih porodica riba se nalazi mnogo češće nego inače. Pogledajte recepte za spremanje pijanog šarana i aromatične pastrmke Pijani...
dscsnicle sa sirom2 1b

Šnicle punjene sirom

Postupak pripreme:Svinjsko meso iseci na tanke snicle i istanjiti čekićem.Posoliti, pobiberiti i posuti začinom, dobro uviti u samolepljivu foliju, pa staviti u frižider da...
Beli rolat

Beli rolat

POTREBNO JEZA KORU6 jaja, 6 kašika propasiranog kestena, 6 kašika brašna, kesica vanilin šećera, so ZA FIL100 gr maslaca, 200 gr propasiranog kestena, 100...
ROLAT-OD-SPANACA

Rolat od spanaća

Za 4 osobe ? za rolat: 500 g spanaća, 100 g margarina, 80 g brašna, 4 dl mleka, ravna kašičica soli, 5 jaja, so...

Čorba od žutog graška

Priprema: Prelijte suvi grašak vodom i ostavite preko noći da odstoji. Kuvajte ga odstranjujući ljuske koje će se izdvojiti na površini. Dodajte suvo meso, praziluk...
ruska salata

Ruska salata

Priprema:Sve sastojke sitno isjeckati i pomiješati sa majonezom. Posoliti i po ukusu dodati manje ili više kiselih krastavčića. Količinu srazmjerno povećavati. Ukrasite kuhanim jajima...
Ferrero Rocher

Ferrero Rocher

Postupak :Rernu zagrijte na 180 C. Lješnjake rasporedite u lim, pa stavite u rernu na 8-10 minuta. Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...