Breskvice

Breskvice

Potrebno je:600 g. brašna, 250 g. masti, 250 g. kristal šećera, 3 jaja, 1 prašak za pecivo, 2 štangle čokolade, 150 g. prah šećera,...
Karamel kolač s jabukama

Karamel kolač s jabukama

Potrebno je: 4 jabuke, kesica mešavine začina kotanji pita od jabuka, 130 g margarina, 180 g šećera, 4 jajeta, 180 g brašna, 3 kašike kotanji...
Punjene čokoladne korpice

Punjene čokoladne korpice

Za 40 korpica: 125 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 200 g čokolade za kuvanje, tegla višanja iz kompota ili slatka i 150...
šareni kuglof

Šareni kuglof

Postupak pripreme: Margarin umutiti sa šećerom u prahu. Dodati žumanca, rum, vanilin šećer i mutiti 10 minuta. Postepeno dodati brašno sa praškom za pecivo...
palačinke u šatou

Palačinke u šatou

Potrebno je: 2,5 dl mleka, 130 g brašna, jedno jaje, 80 g mlevenih oraha, 20 g šećera, kašičica cimeta, vanil šećer, 1/4 kašičice soli...
Kocke sa tri krema

Kocke sa tri krema

Priprema:Puding, brašno, gustin i šećer razmutite u malo mleka. Ostatak mleka kuvajte i čim proključa sklonite s ringle, dodajte pripremljenu mešavinu pudinga i kuvajte...

Kolač od jabuka

Priprema: Jabuke ogulite, naribajte i pomiješajte s limunovim sokom. Ovako pripremljene jabuke stavite na zagrijani maslac, dodajte šećer, naribanu limunovu koricu i pirjajte u vlastitom...
Kiflice sa plazmom

Kiflice sa plazmom

Način pripreme Sve sastojke zamesiti. Testo kad naraste podeliti na 7 loptica i razviti kore. Svaku koru podeliti na 8 delova, na svaki deo...
strudla sa makom

Štrudla sa makom

Priprema:Rastopiti kvasac u mlijeku u kom je dodato 2 kašike šećera i 1 kašičica soli.U tu masu dodati 1 dl vode i brašno tako...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...